Трети Falcon 6X влезе в тестовата програма

107 прочитания

Напълно оборудваният Falcon 6X S/N 003 изпълни успешно двучасов първи полет от завода на Dassault на летище Бордо-Мериняк до Истр на 24 юни, изкачвайки се до FL400  /12200 метра или 40000 фута/ и достигайки Mach 0,85 круизна скорост.

„Представянето на 6X и надеждността на самолета продължават да ни впечатляват“, каза директорът на Dassault Aviation Ерик Трапие.

Интериорът на 003 включваше развлекателни и комуникационни системи. При тестовия полет бяха направени оценки и на екологичното въздействие и контрола на температурата, акустиката на кабината, които се очаква да станат еталон за индустрията, наред с тези от Falcon 8X за дълги полети, съобщи производителят.

На Мериняк вече подготвят четвъртия Фалкон, който ще изпълни двумесечни полети по света, по време на които ще тества функционалността на всички системи.

Десетият Falcon 6X влиза в производство през юли.

Първият 6Х полетя на 10 март 2021г и вторият – на 30 април 2021г. И двата самолета вече са натрупали почти 140 часа полет, т.е. летят по два-три пъти седмично.

Свързани теми

Предишна публикация
PC-12 катастрофира след излитане в Италия
Следваща публикация
American, Virgin си поръчаха летящи таксита от Vertical
107 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи полет на новия Gulfstream G800

Gulfstream G800 е най-новият и най-големият представител на семейството луксозни бизнес-джетове на американския производител, известен…
Меню