Blue Air откри полети Букурещ-Париж CDG

186 прочитания

Лоукост авиокомпанията Blue air отвори нов маршрут между румънската столица Букурещ и парижкото летище CDG, съобщи ADP. Авиокомпанията започна операции от CDG през март с полети от Париж до Торино.

От 19 октомври 2019 румънската авиокомпании стартира 4 полета седмично между базата си на летище Хенри Коанда и CDG Т3 с Boeing 737.

Авиокомпанията, основана през 2004 с румънски капитал има бази в Румъния, Италия, Великобритания и Кипър и лети до 18 страни, включително във Франция до Париж, Бове, Бордо, Лион и Ница и Белгия-Брюксел. Има 29 боинга 737 и 12 поръчани 737 MAX за доставка през 2019. През 2013 бе купена от Airline Management Solutions Company за 30 милиона евро.

Не лети до България.

На 2 октомври 2018 закъсалата Air Moldova бе купена от Civil Aviation Group LLC за около 2,5 милиона евро и поемане на дълга на молдовската авиокомпания от 61,5 милиона евро. В консорциума-купувач влязоха румънската Blue Air и група инвеститори от Молдова.

Air Moldova лети с всякакви самолети като нито един от тях не е боинг. Маршрутите й не са допълващи тези на Blue Air и освен това е традиционен превозвач. По данни на SeeNews единият от инвеститорите в консорциума от Civil Aviation Group е съсобственик на грузинската AMS Airlines Air Charter, а другият е президент на консултантска компания в САЩ.

Снимка: Blue Air.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Възможностите за дълги полети в Централна и Източна Европа
Следваща публикация
Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs
186 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

flydubai с първи Boeing 737-MAX

На официална церемония в Еверет Boeing предаде първия Boeing 737-MAX-8 на flydubai – първата авиокомпания…

737 MAX няма да полети скоро

Федералната авиационна администрация на САЩ /FAA/ се срещна с представители на регулаторните органи от целия…

Първи 737 MAX за Air China

Air China посрещна първия си Boeing 737-8 MAX 8. Китайският национален превозвач е първи в…
Меню