Emirates активира още 30 А380 за летния сезон

168 прочитания

Авиокомпанията активира допълнителни самолети и маршрути в отговор на засиленото търсене на туристически пътувания

Emirates продължава бавно, но систематично да възстановява полетната си мрежа и да изпълнява стратегията си за възвръщане на позиции на ключови пазари, особено за обслужване на засилващите се туристически пътувания.

Към края на юни 2021 Емирейтс обслужва 115 пътнически дестинации, като очаква до края на юли вече да обслужва около 90% от мрежата си от преди пандемията, като изпълнява 880 седмични полета до 124 дестинации.

От юли авиокомпанията подновява полетите до 7 града – Венеция, Пукет, Ница, Орландо, Мексико Сити, Лион и Малта. До началото на август ще тръгне и нов полет до Маями.

По цялата си мрежа Емирейтс започва да добавя и честоти, заради засиленото търсене на туристически пътувания през лятото, като най-голямото увеличение ще по ключовите европейски дестинации на превозвача.

Boeing 777-300 на Emirates. Снимка: Emirates

Като част от този тласък на летните пътувания ще бъдат активирани още 30 суперджъмбо-та А380, които ще полетят до 15 допълнителни за този тип дестинации в глобалната мрежа на Емирейтс. За момента авиокомпанията обяви, че работи с около 61% от флота си от общо 151 широкофюзелажни самолета, като през летния сезон процентът ще достигне 74%.

Свързани теми

Предишна публикация
United Airlines поръча 270 самолета от Boeing и Airbus
Следваща публикация
Cathay Pacific работи с Airbus за еднопилотни операции по дълги маршрути
168 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air Abu Dhabi – вече официално

Унгарският нискоразходен гигант Wizz Air обяви, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi…
Меню