Helvetic Airways взима ски инструктори за кабинен екипаж

90 прочитания

Швейцарската авиокомпания ще наема инструктори по ски и сноуборд от зимните курорти по програмата Ski & Fly

Краят на зимния сезон е неизбежен и е напълно възможно някои хора, заети в тази индустрия да останат без работа през лятото. Швейцарската регионална авиокомпания Хелветик Еъруейз стартира атрактивна програма, наречена Ski & Fly, която гарантира на ски и сноуборд инструктори, заети в швейцарските курорти през зимата, работа като кабинен екипаж на борда на самолетите й през лятото.

Програмата предвижда заетите в ски-индустрията да преминат ускорено обучение в края на зимния сезон, след което да полетят на борда до някои от най-атрактивните туристически дестинации в Европа и средиземноморието. Работата им е гарантирана до края на октомври 2022-а.

Флотът на Helvetic към момента е съставен от 16 самолета от сериите Е-190/195, като авиокомпанията е първият оператор на новите Е-190-Е2 в Европа

Helvetic Airways е базирана на летище Цюрих, където ще се провеждат и тренировъчните курсове.

Програмата Ski & Fly засега е предвидена за два летни сезона, 2022-а и 23 година, но ако се представи успешно за работодателя и служителите, може да бъде продължена.

Хелветик Еъруейз и преди е изпъквала с иновативни модели на работа, като например Fly & Study преди няколко години за студенти с почасово работно време или специални предложения за хора, решили да сменят професията или такива, които се завръщат след дълго отсъствие.

Не е изненадващ и изключително високият за индустрията процент на почасово работещи служители в авиокомпанията – над 40% за кабинния и над 20% за летателния състав.

Helvetic е един от последните оператори на холандските Fokker 70, наследени от Swissair

Свързани теми

Предишна публикация
Пролетно оживление сред авиокомпаниите
Следваща публикация
Русия готви закон за забрана на връщането на западни самолети
90 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новите униформи на Turkish

Тази година Turkish Airlines има поводи да празнува. Компанията отбелязва 85-ата годишнина от създаването и…
Меню