Eurowings отваря нова база в Берлин

86 прочитания

Лоу-кост компанията на Lufthansa Group открива база на летище Берлин-Бранденбург на 1 април

Още през октомври 2020 нискоразходното подразделение на Луфтханза Груп подчерта важността на германската столица за своите операции, като стана една от първите авиокомпании, които стартираха полети до новото летище Берлин-Бранденбург /BER/.

Сега компанията обяви базирането на първоначално три самолета А320 на летището от 1 април 2021.

През последните десетилетия Луфтханза Груп беше основен оператор на старото и безкрайно умаляло летище Тегел, като предпочиташе трансферните полети през двата си големи хъба Франкфурт и Мюнхен. Сега, авиокомпаниите от групата бързо разрастват пазарния си дял на новото летище BER, преди възстановяването на кризата да доведе нови превозвачи на забавеното с над 10 години летище.

Според шефа на Юроуингс, Йенс Бишоф, авиокомпанията и Берлин са перфектната двойка предвид туристическия потенциал на германската столица и фактът, че Eurowings е номер 1 туристическа авиокомпания на немския пазар.

Първоначално EW ще се фокусира върху вътрешните полети от новата база, заради пандемичните ограничения върху пътуванията извън страната. За летния сезон обаче броят на базираните самолети може да се увеличи и да се обслужват туристически дестинации в средиземноморието, като Гърция, Хърватия, Италия, Корсика, Египет и Канарските острови.

Свързани теми

Предишна публикация
Огромна загуба и спиране на 747 и А380 в Луфтханза
Следваща публикация
Saudia планира да купи 70 самолета от Еърбъс и Боинг
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Volocopter набра 242 милиона долара

Германската компания, планираща да пусне въздушни таксита си осигури финансиране, за да продължи в изключително…
Меню