Lufthansa пусна своя 5G мрежа

13 прочитания

Германският MRO оператор обяви, че е стартирал първата частна 5G мрежа – в хангар в Хамбург площ от 8500 кв м – достатъчно да събере четири големи самолета.

Частната мрежа е разработена заедно с Vodafone Германия и Nokia и може да поддържа над 10 Gbps при забавяне по-малко от 10 милисекунди, благодарение на факта, че основната мрежа и сървърите са на място, в Lufthansa Technik .

Тримесечните изпиталия преди старта на петото поколение мобилна мрежа включваха използване от авиотехниците на очила за увеличена реалност /AR/ за триизмерна визуализация на кабината.

„С тази помощ техниците на място успяха да проверят всички планирани компоненти за монтаж и инсталация и да работят още по-точно като се координират с работилниците”, съобщи Vodafone Германия.

С частната мрежа Lufthansa може да си регулира параметрите като скорост на ъплинк и даунлинк според нуждите си.

Мрежата работи на честоти, близки до конвенционалното Wi-Fi (3.7 – 3.8 GHz), с нива на емисии, близки до некритичните, така че няма риск за служителите, съобщи Lufthansa Technik.

Германската федерална агенция одобри използването на собствени честоти от Lufthansa Technik.

Ако 5G тестовете минат успешно, технологията ще бъде въведена и в другите обекти на Lufthansa Technik по света от 2021г.

Снимка: Lufthansa Technik

Снимка: Lufthansa Technik

Свързани теми

Предишна публикация
Tarom започна ъпгрейд на старите си ATR-72
Следваща публикация
Wizz Air Abu Dhabi – вече официално
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FedEx обяви стипендии за $2,5 милиона

Американската куриерска компания FedEx, която има най-голямата в света транспортна мрежа, отдели 2,5 милиона щатски долара…
Меню