Bulgarian Eagle получи сертификат за авиационен оператор

144 прочитания

Авиокомпанията Bulgarian Eagle получи сертификат за авиационен оператор /AOC/ от българската ГД ГВА, като дъщерна компания на Germania Group. Новата българска авиокомпания е регистрирана като оператор на самолети, екипажи, сервизна поддръжка и застраховане /ACMI/ с официално създаване е през ноември 2016 и задача да позиционира Germania на пазара за мокър лизинг на самолети и екипажи. Единственият самолет, с който компанията разполага към момента е един А319 с регистрация LZ-AOA, който ще бъде базиран на летище Гетуик в Лондон. Този самолет вече носи ливреята на Germania и първоначално ще лети по съществуващите маршрути на компанията.

LZ-AOA е една от машините, които друг български превозвач – чартърната BH Air  – взе на лизинг през май 2009, за да обслужва нуждите на българското правителство от флота на Авиоотряд 28. Година по-късно самолетът вече лети в цветовете на Air Nambia, след като за правителствените полети остана само втория А319 с регистрация LZ-AOB, който и до днес е в състава на Авиоотряд 28.

LZ-AOA в редките случи, когато носи окраската на предишния си собственик BH Air

LZ-AOA в редките случи, когато носи окраската на предишния си собственик BH Air

Germania е предимно туристически оператор, който и преди е отдавал някои от самолетите си на мокър лизинг, но за по-дълги периоди. С намаляването на периодите на подобни договори обаче, компанията търси диверсификация, тъй като това не отговаря на останалите аспекти от нейни бизнес модел. Главен изпълнителен директор на Bulgarian Eagle е Ралф Нагел който казва, че „с увеличаването на флота ни, можем спокойно да си представим разширяване на услугите и към други авиокомпании.“ Това е ясна заявка за търсене на още самолети за Bulgarian Eagle в бъдеще.

Към момента Germania превозва 2.8 милиона пътници годишно от 20 европейски летища до над 55 дестинации на континента, Северна Африка и Близкия изток. Заедно с другата си дъщерна компания в Швейцария, Germania Flug AG и новата Bulgarian Eagle броят на самолетите във флота е 29.

– снимки: wikimedia.commons

LZ-AOA с първия си мокър лизинг за Air Namibia

LZ-AOA с първия си мокър лизинг за Air Namibia

LZ-AOA в цветовете на Eritrean Airlines

LZ-AOA в цветовете на Eritrean Airlines

Първи собственик на LZ-AOA е Air Berlin. Самолетът е доставен чисто нов от Тулуза на 18 юни 2007

Първи собственик на LZ-AOA е Air Berlin. Самолетът е доставен чисто нов от Тулуза на 18 юни 2007

Свързани теми

Предишна публикация
Свръхзвукови изследвания на НАСА с F/A-18
Следваща публикация
Първи Dreamliner за El Al
144 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи А321neo за Wizz

Самолетът, който трябва да „промени играта“ за Wizz Air и нейните конкуренти в нискоразходния сектор,…

Ryanair ще си партнира с Air Malta

Партньорството на Ryanair и Air Malta ще позволи на клиентите на малтийската компания да резервират…
Меню