Предадоха стотния PC-24

74 прочитания

Стотният произведен бизнес джет Pilatus PC-24 бе предаден на оператора Jetfly Aviation. За това съобщиха от швейцарския производител днес, 5 януари 2021 г.

Jetfly Aviation, която се базира в Люксембург, оперира само със самолети на Pilatus, а това е общо деветия PC-24, която получава.

Pilatus съобщи, че цялото производство на PC-24 е продадено за 2021 г. и най-ранните възможни слотове са за началото на 2022 г. От компанията отбелязват, че моделът им е помогнал да запазят работните места в завода си, като основните задачи в момента са PC-24 да бъде наложен, като лидер в своя клас, каквато позиция заема PC-12.

Проектът PC-24 бе стартиран през май 2013 г. Pilatus цели създаването на бизнесджет, който да възприеме част от универсалността на PC-12, като например опериране от къси и лошо подготвени площадки и наличие на голяма товарна врата. PC-24 се задвижва от два реактивни двигателя Williams FJ44-4A, има максимална излетна маса от 8 тона и може да превозва до 10 пасажера.

PC-24 изпълни първи полет през май 2015 г., а в експлоатация влезе в началото на 2018 г. Според Pilatus, до момента флотът от PC-24 е натрупал над 33 500 часа без сериозни инциденти, като лидерната машина е на близо 2400 часа.

Свързани теми

Предишна публикация
Бил Гейтс иска да купи най-големия световен бизнес-джет оператор
Следваща публикация
Dassault представи новия Falcon 6X
74 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Dassault представи новия Falcon 6X

Френският лидер в производството на бизнес-джетове Dassault Aviation представи най-новият си продукт в сегмента на…

Три лъва на борда на Pilatus PC-12

Лъвовете от Калахари са известни, като най-големите представители на семейството в Африка. Лъвът Калахари е…
Меню