„България ер“ стартира UV дезинфекция на самолетите си

82 прочитания

„България ер“ става първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV (ултравиолетова) технология за дезинфекция на самолетите си. Това съобщиха от превозвача днес, 30 октомври 2020 г.

От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, преди всеки полет помещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) – Honeywell UV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности, съобщават от превозвача

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали. Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

„Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България ер“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България ер“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.

Свързани теми

Предишна публикация
DHL Express се готви за нов пик в търсенето на карго транспорт
Следваща публикация
Последен пътнически полет за Ту-154 в Русия
82 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Aigle Azur спря полети

Съдът обяви ликвидация на Aigle Azur. Нейните 1150 служители ще бъдат освободени. Министърът на транспорта…

British Airways ще използва B744 до 2024

British Airways планира да пенсионира последния си Boeing 747-400 през февруари 2024 г. Понастоящем авиокомпанията…
Меню