„България ер“ стартира UV дезинфекция на самолетите си

86 прочитания

„България ер“ става първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда в експлоатация нова изключително модерна и иновативна UV (ултравиолетова) технология за дезинфекция на самолетите си. Това съобщиха от превозвача днес, 30 октомври 2020 г.

От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати и за да осигури на пасажерите си най-висока степен на защита и комфорт при пътуване, преди всеки полет помещенията в самолетите ще бъдат обработвани и със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) – Honeywell UV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности, съобщават от превозвача

Машината е адаптирана специално за авиацията по подобие на системата за дезинфекция с UV лъчи, която се използва в лечебни заведения и COVID отделения. Тя разполага с разтегателни UV рамена, които обработват седалките, повърхностите и кабините на самолета, без да използват почистващи химикали. Труднодостъпните места в самолета също могат да бъдат дезинфекцирани благодарение на подвижна лампа. По този начин, след обработка с машината, пътниците могат да се качат в изцяло стерилен салон.

„Приоритет на националния превозвач винаги е било да предлага на клиентите си сигурен и комфортен полет. Затова и от началото на пандемията полагаме изключителни грижи за дезинфекцията на борда на самолетите си. Въвеждането в експлоатация на новата машина е поредната стъпка в тази посока, като по този начин стремежът ни е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България ер“ Христо Тодоров.

Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България ер“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.

Свързани теми

Предишна публикация
DHL Express се готви за нов пик в търсенето на карго транспорт
Следваща публикация
Последен пътнически полет за Ту-154 в Русия
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню