Авиокомпаниите призоваха за COVID тестове преди всички международни полети

33 прочитания

Глобалните асоциации на авиокомпаниите призоваха за преминаване към бързи тестове за COVID-19 за всички пътници по международни полети, с които да се заменят карантинните мерки налагани по различно време и в различна степен от различните държави.

Според авиокомпаниите, бързи антигенни тестове, които да бъдат сертифицирани за използване от немедицински персонал ще са достъпни масово на пазара „в рамките на седмици“, след което могат да се превърнат в стандартен метод за тестване на пътниците преди полет.

Обръщението на авиокомпаниите беше подкрепено от генералния директор на Международната асоциация на авиокомпаниите (IATA) Александър Де Жуниак по време на онлайн брифинг на 27 септември. Той потвърди, че желанието на авиокомпаниите е да се премахнат хаотичните рестрикции за пътуване, налагани от различните правителства, които са основната пречка пред ускореното възстановяване на пътуванията със самолет. Особено в Европа, където ситуацията отново бързо ескалира, превозвачите са изправени пред реална опасност от втора вълна на финансова несъстоятелност през зимния сезон.

Според Жуниак, съвсем скоро ще са достъпни тестове на цена под $7, с които авиокомпаниите ще могат да преодолеят ограниченията и бруталния срив на резервациите, ако ICAO и другите международни организации ги одобрят.

Разбира се, Жуниак не пропусна да отбележи, че тестовете за антитела са по-ненадеждни от контролираните PCR, генетични и молекулярни тестове, но „авиационната индустрия просто не може да си позволи да чака повече.“

Според директора на IATA, тестовете трябва да се заплащат от правителствата или по силата на други договрки между правителства и авиокомпании, но да не представляват допълнителна тежест за пътуващите.

Свързани теми

Предишна публикация
American пуска международни полети с тестове
Следваща публикация
Azul започва карго полети с Embraer E195
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Mooney Aircraft с нов собственик

Американският производител на леки самолети за любителската авиация Mooney Aircraft Corporation, който през последните 9…

Air France ще връща А380

Новият президент на Air France Бенджамин Смит обяви, че авиокомпанията ще намали броя на самолетите…

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…

IndiGo поръча 300 А320neo

Най-голямата индийска авиокомпания IndiGo направи твърда поръчка за 300 самолета от семейството на A320neo, съобщи…
Меню