Първа поръчка за A321LR Airbus Corporate Jet

86 прочитания
Airbus Corporate Jets (ACJ) спечели първа поръчка за два броя А321LR ACJ от Lufthansa Technik – доказателство за перспективите пред новата серия тяснофюзелажни Neo еърбъси за далечни разстояния.

Самолетите трябва да имат многофункционални способности с възможност за бърза трансформация за различни мисии, сред които превоз на военни части и медицинска евакуация, което разкрива и бъдещият им оператор – германските военновъздушни сили Luftwaffe.

Германските ВВС и Lufthansa Technik са сред най-големите клиенти на Airbus Corporate Jets с над 30 доставени самолета от сериите.

Германските ВВС и Lufthansa Technik са сред най-големите клиенти на Airbus Corporate Jets с над 30 доставени самолета от сериите.

С тази поръчка Lufthansa Technik е вече клиент за 5 еърбъса от името на германското правителство, сред които трите VIP ACJ350-900 и двата нови ACJ321LR. Последните ще бъдат с капацитет до 163 седалки в стандартна конфигурация.

Конфигурацията за медицинска евакуация предвижва възможност за транспортиране на до 6 пациенти с интензивна грижа и до 12 пациенти в средно-тежко състояние.

Максималният обхват на самолетите е до 7800км или приблизително 9.5 летателни часа.

Поръчани са над 20 самолета от сериите ACJ320neo и над 200 от двете поколения на корпоративния гигант

Поръчани са над 20 самолета от сериите ACJ320neo и над 200 от двете поколения на корпоративния гигант

От Еърбъс припомнят, че кабината на ACJ320 поколението е най-широката в този клас, като осигурява най-висок комфорт и най-голям обсег на полета. Отделно самолетът предлага до 30% икономия на гориво и до 50% по-ниски нива на шум.

С новият договор поръчките за самолети от семейството ACJ320neo надхвърля 20 машини, половината от които са вече доставени на клиентите. Общият брой на самолетите ACJ320 от двете поколения е вече над 200, които летят на всички континенти, включително Антарктида.

Свързани теми

Предишна публикация
Dassault представи новия Falcon 6X
Следваща публикация
Virgin Galactic ще строи пътнически свръхзвуков самолет
86 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

SAS подновява полети до САЩ

Скандинавската авиокомпания SAS обяви на 26 май, че отново ще лети по много международни дестинации…

Embraer продаде над 300 E-Jets

Бразилският самолетостроител Ембраер сключи сделки за над 300 нови самолети на стойност над $15 милиарда…

Airbus се готви да представи A350-1000ULR

Докато световните авиокомпании все по-масово се радват на навлизането на олекотените композитни материали в самолетните…

Ryanair иска трезви пътници

Ryanair призова за повече ограничения за продажбата на алкохол на летищата, съобщи ББС. Авиокомпанията иска…
Меню