Virgin Galactic ще строи пътнически свръхзвуков самолет

102 прочитания
Компанията за космически туризъм на милиардера Ричърд Брансън, Virgin Galactic, обяви че е преминала важен етап в развитието на нов проект за свръхзвуков пътнически самолет и е подписала меморандум за сътрудничество в разработката му с Rolls Royce.

Virgin Galactic е вертикално интегрирана компания аерокосмическа компания и оператор на космически пътувания, която разполага с дивизия за производство на собствени летателни апарати. The Spaceship Company, както се казва подразделението, обяви на 3 август, че е преминат важен етап от дизайна и разработката на проекта й за високоскоростен пътнически самолет, като Ролс Ройс е привлечен за партньор и разработчик на системите за задвижване на бъдещия апарат.

Това следва успешното приключване на MCU – Преглед на концепцията за мисията и одобряването й от страна на Федералната авиационна администрация на САЩ, където е базирана компанията.

Virgin Galactic HST PBD.4K7-1600x900

По този повод Върджин Галактик разпространи серия от концептуални графики на новия самолет, който трябва да лети със скорости по-високи от М 3.0 на височина от 60 000 фута и разстояние от до 10 000 км. Бъдещият самолет с делтовидно крило трябва да превозва между 9 и 19 пътника с възможност за персонализиране на кабината в бизнес и първокласни конфигурации. Дизайнът му ще е съобразен и с изискването за използване на устойчиви и екологично щадящи горива, в рамките на цялостната концепция на Върджин за устойчиво развитие на авиокосмическите технологии.

В разработката на бъдещия летателен апарат участват и инженери от НАСА, според които свършената до момента работа гарантира, че проектът може да бъде изпълнен следвайки високите зададени стандарти и бъдещите изисквания за устойчивост и екологичност в сектора.

Virgin Galactic HST PBD.4K2-1600x900

Следващият етап от дизайнерската програма включва дефиниране на системната архитектура и конфигурации и определяне на високотехнологичните материали, които ще бъдат използвани за построяването на самолета.

Дизайнерската философия има за цел да направи високоскоростното пътуване със самолет практична, устойчива, безопасна и сигурна алтернатива на бизнес пътуванията в момента.

Върджин твърди, че самолетът ще има летателни характеристики и изисквания към инфраструктурата не по-различни от всеки друг пътнически самолет и очаква лесната му интеграция в съществуващата летищна инфраструктура по света.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus достави 49 нови самолета през юли
Следваща публикация
Извънредна директива за паркираните Боинг 737 в САЩ
102 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню