Laudamotion се закрива в края на годината

98 прочитания
Ryanair Group обяви, че авиокомпанията Laudamotion /OE/, която оперира под името Lauda, ще прекрати операции в края на 2020.

На нейно място ще бъде издаден сертификат за летателна годност /АОС/ на компания с името Lauda Europe, съобщават австрийските медии. Австрийското дружество на Ryanair обяви готовност да възобнови полетите си от основната база във Виена от 1 юли 2020, но в крайна сметка едва 25% бяха възстановени.

Обосновка за промяната

В официалното съобщение на групата се изброяват редица причини за тази промяна в мисленето и организацията на авиокомпаниите. На първо място новата Lauda Europe би позволила на германските и испански екипажи на компанията да плащат данъци в собствените си държави. Австрийското правителство не доплащаше осигуровките на тези екипажи, независимо че досега те плащаха данъците си в Австрия. Lauda, както и останалите компании в групата използват основно B2B схемата за наемане на екипажи, при които пилоти и кабинен състав се наемат като еднолични търговци или компании и поемат почти цялата тежест на осигуряването си.

Новата Lauda Europe ще е регистрирана в Малта

Новата Lauda Europe ще е регистрирана в Малта

В съобщението се казва, че „Lauda Europe, която ще има сертификат за летателна годност със самолети Airbus, ще осигури по-голяма гъвкавост за Райънеър Груп с възможност за откриване на бази в различни европейски страни без тежестта на австрийското данъчно законодателство.“

Освен това, Райънер планира да използва авиокомпанията за операции на мокър лизинг, както напоследък работеше и Лауда, като началото ще бъде през ноември 2020 за новата авиокомпания, чиято регистрация официално ще е в Малта.

По този начин групата се опитва да избегне и наложената от австрийското правителство допълнителна такса под формата на минимална цена за самолетните билети от Австрия от EUR 40. Правителството във Виена е на път да забрани и всички полети до дестинации, които могат да бъдат обслужени от влакове в рамките на 2 часа и половина.

Според превозвача, новите мерки на австрийското правителство са насочени срещу самата идея за бюджетно пътуване на ниска цена.

Laudamotion се сдоби с първите си А320 от фалиралата Air Berlin

Laudamotion се сдоби с първите си А320 от фалиралата Air Berlin

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair за първи път на загуба, Wizz за втори
Следваща публикация
Русия частично подновява чартърите от 1 август
98 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

С влак или със самолет?

След като скоростните влакове Eurostar ще свързват директно Лондон и Амстердам от април, британците сега…
Меню