Laudamotion се закрива в края на годината

17 прочитания
Ryanair Group обяви, че авиокомпанията Laudamotion /OE/, която оперира под името Lauda, ще прекрати операции в края на 2020.

На нейно място ще бъде издаден сертификат за летателна годност /АОС/ на компания с името Lauda Europe, съобщават австрийските медии. Австрийското дружество на Ryanair обяви готовност да възобнови полетите си от основната база във Виена от 1 юли 2020, но в крайна сметка едва 25% бяха възстановени.

Обосновка за промяната

В официалното съобщение на групата се изброяват редица причини за тази промяна в мисленето и организацията на авиокомпаниите. На първо място новата Lauda Europe би позволила на германските и испански екипажи на компанията да плащат данъци в собствените си държави. Австрийското правителство не доплащаше осигуровките на тези екипажи, независимо че досега те плащаха данъците си в Австрия. Lauda, както и останалите компании в групата използват основно B2B схемата за наемане на екипажи, при които пилоти и кабинен състав се наемат като еднолични търговци или компании и поемат почти цялата тежест на осигуряването си.

Новата Lauda Europe ще е регистрирана в Малта

Новата Lauda Europe ще е регистрирана в Малта

В съобщението се казва, че „Lauda Europe, която ще има сертификат за летателна годност със самолети Airbus, ще осигури по-голяма гъвкавост за Райънеър Груп с възможност за откриване на бази в различни европейски страни без тежестта на австрийското данъчно законодателство.“

Освен това, Райънер планира да използва авиокомпанията за операции на мокър лизинг, както напоследък работеше и Лауда, като началото ще бъде през ноември 2020 за новата авиокомпания, чиято регистрация официално ще е в Малта.

По този начин групата се опитва да избегне и наложената от австрийското правителство допълнителна такса под формата на минимална цена за самолетните билети от Австрия от EUR 40. Правителството във Виена е на път да забрани и всички полети до дестинации, които могат да бъдат обслужени от влакове в рамките на 2 часа и половина.

Според превозвача, новите мерки на австрийското правителство са насочени срещу самата идея за бюджетно пътуване на ниска цена.

Laudamotion се сдоби с първите си А320 от фалиралата Air Berlin

Laudamotion се сдоби с първите си А320 от фалиралата Air Berlin

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair за първи път на загуба, Wizz за втори
Следваща публикация
Русия частично подновява чартърите от 1 август
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Lufthansa основа нова компания: Ocean

След като си осигури финансово бъдещето, германската авиационна група съобщи за Cirium, че очаква сертификата…

AirAsia поръча още А330neo

AirAsia успя да спаси програмата на широкофюзелажните А330neo от конкуренцията на Boeing с поръчка за…
Меню