От 1 юли Гърция изисква регистрация на адреса преди пристигане

24 прочитания
Международните туристи трябва да попълнят формуляр 48ч преди пристигане в Гърция по въздух, суша и вода, в който да посочат адреса, на който ще бъдат и кога и къде са били преди това.

Мярката се въвежда и на всички летища, пристанища и сухопътни граници в Гърция от 1 юли, съобщиха авиационните власти /САА/ на 27 юни.

Формулярът се попълва онлайн.: https://travel.gov.gr

При пристигане на летище в Гърция пътниците се насочват към проверка на QR кодовете, които трябва да имат на телефоните си или да са разпечатали.

След това биват насочвани към зона за скрийнинг от служителите на летището или към изхода.

До понеделник, 29 юни зам.-министърът на гражданската защита Никос Хардалят проверява 24-те регионални летища в Гърция, за да провери готовността им за отваряне на 1 юли, съобщи Катимерини.

На тази дата всички международни полети ще бъдат разрешени за всички летища в Гърция и фериботите от всички страни ще имат право да влизат в гръцките пристанища.

Пътниците ще бъдат тествани на случаен принцип и поставяни под карантина при положителен резултат. Изискването е валидно за всички граници на страната.

Свързани теми

Предишна публикация
Подписан е договорът за концесията на летище София
Следваща публикация
Fraport планира масови съкращения
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Aegеan готви сделка за 5,5 млрд

Най-голямата авиокомпания в Гърция, Aegеan Airlines, която замени фалиралия национален превозвач Olympic Air планира да поръча…
Меню