DHL поръчва нови конверсии на B767

91 прочитания
Германската DHL International е поръчала нови до 4 слота за конверсии на пътнически Боинг 767-300ER в карго вариант, за да подсили капацитета на групата в резултат от корона-кризата, съобщава AWST.

Поръчката е към израелската компания Israeli Aerospace Industries, която се занимава и с конверсии. И двете компании обаче не съобщават повече подробности за включените самолети или стойността на сделката. Знае се само, че споразумението включва твърди слотове за 3 конвертирани самолета + опция за четвърти.

Според IAI сделката е „огромна“ и на стойност няколко десетки милиона долара, като следва нарастващото търсене на карго-конверсии, заради пандемията.

Не се съобщава и колко време ще отнеме процеса.

За последните 10 години DHL Deutsche Post Group увеличи въздушният си флот от 150 до 200 самолета, като все повече от тях са собственост на компанията, а не взети на лизинг. Започнаха да пристигат и първите от 14 поръчани през 2018 чисто нови Боинг 777F. Стойността на тази сделка е малко над $1.1 милиарда, но според DHL тя донесе много сериозно оптимизиране на разходите на превозвача.

Свързани теми

Предишна публикация
От 1 юли Гърция изисква регистрация на адреса преди пристигане
Следваща публикация
Swissport закрива 4000 работни места
91 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

Нова линия за Airbus А321neo в Тулуза

До средата на 2022г. сегашната производствена линия Lagardere в Тулуза ще добави дигитално осъвременено производство…

Brussels Airlines се отказа от Sukhoi Superjet

Белгийският национален превозвач Brussels Airlines, част от групата на Lufthansa, изведе от експлоатация всичките си…
Меню