Virgin Atlantic спира Гетуик и 747, и съкращава 3150 души

18 прочитания

Британският превозвач Virgin Atlantic преустановява полетите си от летище Лондон-Гетуик и ги мести на Хийтроу.

От авиокомпанията обаче обявиха, че намерението им е да запазят слотовете си на Гетук и да се завърнат на второто по големина лондонско летище, когато търсенето се възстанови. Vrigin обяви също, че пенсионира флота си от четиримоторни Боинг 747 и ще изпълнява полетите си между Лондон и Манчестър само с двумоторни самолети.

Virgin Atlantic обяви още, че съкращава 3150 работни позиции от всички отдели, като ще консултира действията си с професионалните организации през следващите 45 дни.

По отношение на флота, авиокомпанията спира да експлоатира останалите си 7 Боинг 747-400, доставени между 1997 и 2012 година. Още миналата година превозвачът започна изтегляне от експлоатация и на своите четиримоторни Airbus A340-500, като процесът завърши по-рано от планираното, заради кризата около #COVID19.

Vrigin Atlantic поиска от британското правителство спешна субсидия, за да оцелее в резлутат от кризата, като в замяна предприема спешни мерки за оздравяване на бизнеса си.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa Technik разработва карго-конверсия за A380
Следваща публикация
Бургас – Виена с Wizz от 3 юли
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

TAP Portugal рестартира полетите

Португалският национален превозвач TAP Air Portugal обяви подновяването на операциите си, въпреки продължаващото развитие на…
Меню