САЩ иска авиокомпаниите да връщат пари за отменени полети

84 прочитания

Американският Департамент по транспорт нареди на авиокомпаниите да компенсират пътниците си за полети, които не са изпълнили по време на епидемията от Covid-19.

В съобщение от 3 април 2020г. американските власти наредиха на авиокомпаниите от САЩ и тези, регистрирани в чужди страни да не правят алтернативни оферти, а да връщат пари.

Нареждането се отнася за полети от и до САЩ и за случаи, когато полетът е бил отменен заради мерките срещу Covid-19, когато графикът на полетите е бил силно променен или когато пътникът не иска да приеме други предложения на авиокомпаниите.

Авиокомпаниите „са задължени да платят компенсации, включително цената на билета и всякакви допълнителни такси, начислени за услугите, които пътникът не може да използва” и че тези задължения „не се прекратяват, когато смущенията в полетите са извън контрола на превозвача (например в резултат на решения на правителство).

Департаментът по транспорт на САЩ е получил много оплаквания и запитвания от пътници за неосребрени билети за неизпълнени полети. Пътниците обясняват, че са били информирани от авиокомпанията, че ще получат ваучери или кредит за бъдещи пътувания, пише в съобщението.

На 12 март САЩ спря полетите от и до Шенгенското пространство в резултат на което трафиът рязко намаля. На 16 март 2020г. в забраната бяха включени и Обединеното кралство и Ирландия.

eurocontrol-europe-usa

 

Свързани теми

Предишна публикация
Ефектът от COVID19 върху пилотската професия
Следваща публикация
Emirates, Etihad ще тестват Covid-паспорт
84 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

EASA може да одобри MAX през януари

Ако тестовите полети показват, че Boeing е поправил забележките след трагичните катастрофи преди 2г, европейският…
Меню