Летище София започна индивидуална обработка на полетите

52 прочитания

Всеки пътник, пристигнал на летище София се обработва индивидуално, съобщи компанията на 16 март. Летището разреди на 30 минути безплатния шатъл между двата терминала, вместо на 15 минути, както досега. Само пътуващите се допускат в терминалите.

По-долу пълното съобщение на летище София:

По решение на Оперативния щаб, в който влизат представители на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ), ГД „Гранична полиция“ и „Летище София“ ЕАД всеки пристигнал полет на летище София се обработва индивидуално.

За улеснение на пътниците и за да няма струпване на хора формулярът за събиране на данни, задължителен за всички пристигащи е предоставен на авиокомпаниите, за да може да бъде раздаван и попълван още на борда.

Пристигащите подлежат на задължителен термокамерен контрол и измерване на телесната температура с дистанционни термометри.

На всички заминаващи пътници температурата се измерва при влизане на летищна територия.

Във връзка с намаления брой полети, отменени от авиокомпаниите, разписанието на междутерминалния транспорт на летище София се променя. Курсовете между двата терминала ще се осъществяват на всеки 30 минути, а не както до момента – през 15 минути. Повече информация може да получите на сайта на летището.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizzair спря всички полети до Варна
Следваща публикация
Летище София остава отворено само за пътуващи
52 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китайците спасяват A380?

Китайските авиокомпании могат да се окажат спасителите на закъсалата суперджъмбо програма А380, ако направят мащабни…
Меню