Летище София остава отворено само за пътуващи

65 прочитания

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната поради COVID-19, в двата терминала на летището ще бъдат допускани единствено пътуващи. На входовете ще бъде измервана телесната температура, съобщи на 13 март 2020г. Летище София.

Мерките са въведени с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците.

Със заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките.

В тази връзка четири пъти на ден на летище София се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради. Дезинфекцира се междутерминалния шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването.

На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват информационни препоръки.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в отделните държави, пътниците могат да се информират от сайта на Министерство на външните работи.

Летище София препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свържете със съответната авиокомпания.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Авиокомпаниите в САЩ и Европа искат държавна помощ
Следваща публикация
Надпис в небето на Сидни
65 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню