Lufthansa Technik Sofia – най-голяма база на компанията в Европа

516 прочитания

Lufthansa Technik София отбеляза 9-а годишнина от старта на операциите си в България с откриване на Хангар №1 и Сграда №5 – инвестиция за 35 милиона евро на германско-българското джойнт-венчър дружество. Започнала работа през 2008, Lufthansa Technik София днес е най-големият MRO център на Lufthansa Technik в Европа и хъб за част от глобалните допълнителни услуги на компанията.

„Всеки път, когато откривахме нова линия тук, тя веднага заработваше по международните ни стандарти“, каза Томас Рюкерт, директор Овърхол обслужване на Lufthansa Technik. „Решихме, че мястото е добро и че ще растем тук. И го направихме“.

Хангар №1 е най-голямата сграда със светъл отвор на конструкцията на Балканите с капацитет от три производствени линии. Тук ще могат да се ремонтират по три самолета от клас А320 или Боинг 737 едновременно. След първоначален период за адаптиране на процедурите, който ще продължи около 2 години, в този хангар ще могат да се обслужват и широкофюзелажни самолети от класа на А330. Хангарът може да обслужи и най-големия пътнически самолет в света А380, макар и със стърчаща навън опашка.

Сграда №5 е мултифункционална – в нея ще бъдат разположени работилници, офиси и столова за служителите. Офисната част ще приюти отделите за логистика, планиране, покупки и поддръжка за всички центрове за ремонт и сервизиране на самолети на LTH по света. Lufthansa Technik има 8 бази за капиталови ремонти на самолети в Европа, Азия и Америка. Най-голямата от тях е във Филипините.

Честит рожден ден, Lufthansa Technik София!

[foogallery id=“816″]

Свързани теми

Предишна публикация
От Варна и Пловдив вече и до Брюксел с Райън
Следваща публикация
Не им върви на Air Canada в Сан Франсиско
516 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus увеличи дела си в A220 до 75%

Airbus и правителството на Квебек ще контролират А220. Airbus намалява производството на А330. Европейският производител…

Неволите на Ryanair

Райънеър навлезе в сериозна оперативна и комуникационна криза, след като на 16 септември превозвачът бе…
Меню