18% спад на дългите полети в света заради вируса

33 прочитания

Последиците от разпространението на Covid-19 през февруари и март се изразява в намаляване на капацитета по далечните маршрути.

В Азия хонконгската Cathay Pacific обяви общо 75% намаление на всички полети от 1 февруари до 4 март по данни на OAG. Регионалното подразделение Dragon пострада още повече от ограниченията за пътуване до и от Китай с 81% спад на полетите.

Полетите на най-големите самолети през февруари и март в света. Данни: OAG

Полетите на най-големите самолети през февруари и март в света. Данни: OAG

В Северна Америка трите големи авиокомпании, United, American и Delta увеличиха полетите по вътрешни дестинации от началото на март.

Петте най-големи самолета в света намалиха с 18% полетите си по дълги дестинации в света – Boeing 777-300ER, Boeing 787-9, Airbus A330-300, Airbus A350-900, Boeing 787-8.

Средното намаление на редовните дълги полети в света, изпълнявани от най-големите самолети показва около 30% спад за А330-300, силно разпространен в ЮИ Азия, регион, който бе силно засегнат през февруари от епидемията на коронавирус.

В Европа  Lufthansa започна да мисли за временно приземяване на целия си флот от А380 в отговор на пониженото търсене на пътувания заради епидемията.

Авиокомпанията от Star Alliance може да намали капацитета с до 50% в близките седмици, което е над планираното досега, в резултат на намалелите резервации и извънредните обстоятелства.

Lufthansa има 14 самолета Airbus A380, базирани във Франкфурт и Мюнхен.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz отменя всички полети до Северна Италия
Следваща публикация
Ryanair стартира собствена програма за обучение на пилоти
33 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новите униформи на Turkish

Тази година Turkish Airlines има поводи да празнува. Компанията отбелязва 85-ата годишнина от създаването и…
Меню