Wizz Air Abu Dhabi отново отлага старта за ноември

6 прочитания

Началото на полетите на новото подразделение на Wizz Air в Абу Даби отново се отлага, този път за средата на ноември, съобщиха от авиокомпанията.

Това се случва само седмица преди по-рано обявеното начало на полетите, което вече веднъж беше отложено с 2 месеца. Новата авиокомпания получи първия си самолет в началото на септември и вече го изпрати в ОАЕ, като трябваше да стартира полетите си в началото на октомври по маршрути до Кутаиси, Грузия и Одеса, Украйна.

Междувременно пристигна и втори самолет, който трябва да се присъедини към флот от общо 50 машини за базата в Абу Даби през следващите 10 години. Според Главния изпълнителен директор на Wizz Йожеф Варади потенциалът на базата в столицата на ОАЕ е от 100 самолета до 2035.

Въпреки че Уиз е след най-добре представящите се авиокомпании в условията на пандемия, с агресивна политика на разрастване, хаотичните правителствени мерки в различните държави затрудняват максимално планирането на дейността, включително и по разширяване обхвата на операциите към нови пазари.

Така ревизираната стартова дата за Абу Даби е 15 ноември с полети до Александрия – Египет, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван.

Свързани теми

Предишна публикация
Azul започва карго полети с Embraer E195
Следваща публикация
Wizzair ще лети с 50% капацитет през октомври
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Mitsubishi купува Bombardier CRJ

Mitsubishi се очаква да обяви финализирането на сделка за придобиване на програмата CRJ от Bombardier…

Багажът на самоход

Помните ли Багажа на крачета, герой на Тери Пратчет от Света на диска? Съндъкът, който…
Меню