Wizz Air Abu Dhabi отново отлага старта за ноември

14 прочитания

Началото на полетите на новото подразделение на Wizz Air в Абу Даби отново се отлага, този път за средата на ноември, съобщиха от авиокомпанията.

Това се случва само седмица преди по-рано обявеното начало на полетите, което вече веднъж беше отложено с 2 месеца. Новата авиокомпания получи първия си самолет в началото на септември и вече го изпрати в ОАЕ, като трябваше да стартира полетите си в началото на октомври по маршрути до Кутаиси, Грузия и Одеса, Украйна.

Междувременно пристигна и втори самолет, който трябва да се присъедини към флот от общо 50 машини за базата в Абу Даби през следващите 10 години. Според Главния изпълнителен директор на Wizz Йожеф Варади потенциалът на базата в столицата на ОАЕ е от 100 самолета до 2035.

Въпреки че Уиз е след най-добре представящите се авиокомпании в условията на пандемия, с агресивна политика на разрастване, хаотичните правителствени мерки в различните държави затрудняват максимално планирането на дейността, включително и по разширяване обхвата на операциите към нови пазари.

Така ревизираната стартова дата за Абу Даби е 15 ноември с полети до Александрия – Египет, Атина, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван.

Свързани теми

Предишна публикация
Azul започва карго полети с Embraer E195
Следваща публикация
Шефът на FAA ще пилотира Boeing 737 MAX
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways купува Etihad Regional

Не е шега! Словенската Adria Airways купи швейцарското подразделение на гиганта от ОАЕ Etihad Airways,…
Меню