И британската Flybe фалира

24 прочитания

Flybe фалира, след като преговорите с правителството за 100 милиона паунда финансова помощ се провалиха, а и под натиска на пониженото търсене заради коронавируса.

Най-големият британски превозвач по вътрешни полети прекратява работа незабавно и няма да приема повече резервации, съобщи Flybe. През януари авиокомпанията избегна фалита, благодарение на помощ от държавата.

Пътниците са помолени да не ходят на летищата поради липса на алтернативни полети. Голяма част от връзките се осъществяват с други транспортни средства и операторите на автобуси и влакове са помолени да приемат билетите на Flybe, а другите авиокомпании – да предложат намаление, за да могат хората да пътуват, съобщи говорителят на британското правителство.

През януари спасителният план включваше обещанието на правителството да ревизира таксите върху билетите само за този превозвач. Конкурентните авиокомпании Ryanair и IAG се обявиха против държавната помощ.

Connect Airways, консорциумът-собственик на Flybe, включващ Virgin Atlantic и фондовете Stobart и Cyrus вече я спаси от банкрут преди година, без да успее да я изведе на печалба.

Във Flybe работят 2000 души и самолетите й летят по 170 дестинации в Европа, като авиокомпанията е основен оператор за регионалните летища Абърдийн, Белфаст, Манчестър и Саутхемптън.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетите на LH Group се местят на Берлин-Бранденбург от ноември
Следваща публикация
Спад в карго индустрията още преди Covid-19
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Norwegian няма да лети до 2021

Норвежкият лоу-кост превозвач Norwegian обяви, че ще остави почти всичките си самолети на земята до…

Сглобиха последния Airbus A380

Европейският самолетостроителен консорциум приключи сглобяването на фюзелажа на последния Airbus A380 от серийното производство на…

Сеул ще спаси Asiana

Asiana Airlines явно ще бъде спасена от кредиторите си, водени от държавната корейска банка Korean…
Меню