Спад в карго индустрията още преди Covid-19

2 прочитания

IATA предупреди, че пълните последици от епидемията от коронавируса върху карго полетите все още се оценяват, докато търсенето е намаляло с 3,3% за година през януари.

Директорът Александър де Жуниак каза, че „индустрията на карго полетите започва годината слабо”.

„Имаше оптимизъм, че разсейването на търговските напрежения между САЩ и Китай ще тласне сектора към развитие през 2020г., но той бе помрачен от Covid-19. Той сериозно наруши глобалните вериги на доставки, макар че не се отрази силно на януарските резултати”, каза Жуниак. „Предстоят трудни времена. Бъдещето е неясно, но това е сектор, който е доказал устойчивостта си”.

Европейският и североамериканският пазар, двата най-големи в света, записаха умерени спадове в сравнение с Азия.

iata

Базираните в Европа карго авиокомпании имат 3,7% спад в търсенето на превози на товари по въздуха за януари на годишна база. Това е по-малко от спада през декември от 1,1%. Капацитетът намаля с 3% за година през януари.

Базираните в Северна Америка авиокомпании отчетоха 1,3% спад през януари 2020г. в сравнение със  същия период през 2019г. и капацитетът се увеличи с 3,4%.

Свързани теми

Предишна публикация
И британската Flybe фалира
Следваща публикация
Lufthansa приземява 150 самолета
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи полет на новия Seastar

Прототипът на новото поколение амфибия SN1003 на Dornier успешно изпълни първия си полет на 28…

Сглобиха последния Airbus A380

Европейският самолетостроителен консорциум приключи сглобяването на фюзелажа на последния Airbus A380 от серийното производство на…
Меню