Спад в карго индустрията още преди Covid-19

47 прочитания

IATA предупреди, че пълните последици от епидемията от коронавируса върху карго полетите все още се оценяват, докато търсенето е намаляло с 3,3% за година през януари.

Директорът Александър де Жуниак каза, че „индустрията на карго полетите започва годината слабо”.

„Имаше оптимизъм, че разсейването на търговските напрежения между САЩ и Китай ще тласне сектора към развитие през 2020г., но той бе помрачен от Covid-19. Той сериозно наруши глобалните вериги на доставки, макар че не се отрази силно на януарските резултати”, каза Жуниак. „Предстоят трудни времена. Бъдещето е неясно, но това е сектор, който е доказал устойчивостта си”.

Европейският и североамериканският пазар, двата най-големи в света, записаха умерени спадове в сравнение с Азия.

iata

Базираните в Европа карго авиокомпании имат 3,7% спад в търсенето на превози на товари по въздуха за януари на годишна база. Това е по-малко от спада през декември от 1,1%. Капацитетът намаля с 3% за година през януари.

Базираните в Северна Америка авиокомпании отчетоха 1,3% спад през януари 2020г. в сравнение със  същия период през 2019г. и капацитетът се увеличи с 3,4%.

Свързани теми

Предишна публикация
И британската Flybe фалира
Следваща публикация
Lufthansa приземява 150 самолета
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

NASA набира астронавти

Американската космическа агенция обяви, че търси кандидат-астронавти. Кандидатите трябва да са: Американци; С магистърска степен…

Boeing уволни директора си

Уволнението на Денис Мюленбург стана в момент, когато аерокосмическият гигант се бори да подобри отношенията…
Меню