Над 41 000 нови пътнически самолети през следващите 20г

10 прочитания

Boeing вдигна прогнозите си за очакваното търсене на нови пътнически самолети през следващите 20 години с 3.6% в сравнение с прогнозата, която даде миналата година по време на авиосалона във Фарнбъро. На Бурже 2017 американският производител обяви, че очаква над 41 000 нови пътнически самолети да бъдат продадени в 20-годишния период, на обща стойност над $6.1 трилиона.

Компанията прави т.нар. CMO (Current Market Outlook) всяка година, като базира прогнозата на текущото търсене, трендовете на пазара и настроенията сред авиокомпаниите. Според прогнозата, най-голям растеж ще има в сектора на тяснофюзелажните машини, захранват от нискоразходните превозвачи и развиващите се пазари. В този сегмент се очакват 29 530 нови самолета, което е с 5% повече от очакваното на FIA16.

Сред по-големите се очакват продажби на 9 130 самолета, като необходимостта от обновяване на флота ще се засили в началото на следващото десетилетие, когато доста от сегашните лидери в сегмента, като първите Boeing 777 и Airbus A330 ще излизат от употреба.

Прогнозите на конкурента Airbus са общо взето също толкова оптимистични, като производителя вижда и пазар за над 400 суперджъмбовци от калибъра на A380 и A380plus, който току що беше официално обявен. Може да се каже, че в тази група влиза и Boeing 747-8, но поръчките за него позамряха.

Свързани теми

Предишна публикация
United счупи метриката на поръчките на PAS17
Следваща публикация
Qatar Airways е най-добрата авиокомпания на 2017
10 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

А380 – легендата продължава

Emirates и Airbus сключиха спасително споразумение за програмата А380, благодарение на което производството на суперджъмбото…

Latecoere мина под американски флаг

Френският производител на самолетно оборудване, Latecoere, наследник на легендарната Aeropostale, мина под американски флаг, съобщиха…
Меню