Търсенето на пътнически полети остава слабо до 2023г

14 прочитания

S&P Global Ratings прогнозира връщане на предкризисни нива на пътническите полети до 3г.

Рейтинговата агенция очаква „много плавно възстановяване” /във формата на знака на Nike/, след като тази година спадна с 55% спрямо нивата от 2019г.

Според прогнозата европейският трафик ще бъде най-силно засегнат. Възстановяването на всички региони ще зависи от фактори като доверието на пътниците и дали ще има втора вълна на епидемията от Covid-19, заради която да бъдат въвеждани нови ограничения.

„След като пикът на епидемията изглежда мина в много страни, доста правителство се опитват бавно и селективно да отворят границите си”, пише в доклада.

„Пътят на възстановяването на пътническите полети ще зависи не само от скоростта на отварянето на границите, но и от капацитета на флота на авиокомпаниите, търсенето и икономическото бреме заради пандемията”.

IATA смята е, че авиокомпаниите първо трябва да оцелеят от финансовия шок и след това да разпределят разходите върху по-малко пътници. Директорът Александър де Жуниак каза още /на 27 май 2020г./, че авиокомпаниите ще продължават да правят инвестиции, за да изпълнят екологичните цели. Освен това ще трябва да плащат и дълговете, поети за запазване на дейността и работните места.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair: уволнение или намаление на заплатата
Следваща публикация
Lufthansa отказва условията на ЕС по спасителния план за €9 млрд
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Jeju Air си поръча 40 737 MAX

Най-голямата лоукост авиокомпания в Южна Корея направи твърда поръчка за 40 боинга 737 MAX с…
Меню