Wizz Air направи лоукост в Абу Даби

54 прочитания

Най-голямата нискоразходна авиокомпания в Източна Европа, Уизер основа лоукост превозвач в Абу Даби.

Това е първото излизане на Wizzair извън Европа.

Новата авиокомпания ще бъде местно дружество, създадено с Abu Dhabi Development Holding Company и стартира от 2020г, съобщи Уизер на 12 декември.

Wizz Air Abu Dhabi ще лети само с A321neo, най-ефективния тяснофюзелажен самолет на Airbus.

Със старта на операциите от ОАЕ Wizzair „ще допринесе за растежа си”, каза директорът Йозеф Варади, след като подписа предварителния договор с ADDH

Wizz Air Abu Dhabi очаква да получи сертификат в Емирствата  и да полети от второто полугодие на 2020г към пазарите на Близкия изток, Индия и Африка.

A321 на Wizzair. Снимка: Авиофорум

A321 на Wizzair. Снимка: Авиофорум

Новината се появява в момент, когато базираната в Абу Даби Etihad иска да обедини сили с Air Arabia за собствен лоукост.

Новият близкоизточен лоукост  на Уизер ще свърже европейските с новите си мрежи. По този начин европейските пътници, които не желаят да плащат много за самолетни билети, ще могат да разширят географията на полетите си.

Wizzair става пряк конкурент на традиционните близкоизточни и европейски авиокомпании, главно Emirates, Etihad, Turkish, които осигуряват връзките с близкоизточните страни и Индия от Европа през хъбовете си.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Qantas избра Airbus за ултра дългите полети
Следваща публикация
Брансън отказа на Air France да купи Virgin
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…
Меню