easyJet ще таксува и за кабинни багажници

55 прочитания

Клиентите на британската easyJet, все още втори по големина нискоразходен превозвач в Европа, ще бъдат таксувани и за възможността да използват кутиите за багаж в кабината.

Промените в багажната политика на авиокомпанията влизат в сила от 10 февруари, според които безплатни остават само малките чанти, които се побират под седалката. Използването на пространствата за кабинен багаж над седалките ще се таксува допълнително.

Според авиокомпанията, цитирана от БиБиСи тези промени имат за цел да подобрят обслужването на борда и изпълнението на полетите навреме.

Неофициално обаче, easyJet изпадна в сериозни финансови затруднения заради пандемията и търси всевъзможни начини да подобни финансовия си баланс.

Реакциите на пътниците не закъсняха и са силно негативни. Един от коментарите в Туитър е точно в десетката: „Също като Райънеър, и easy се опитва да монетизира всяка възможност в надпреварата за достигане на дъното.“

Срещат се и единични позитивни коментари, според които новата политика ще позволи освобождаване на място на борда, което се оказа силно ограничено след повишаване на таксите за чекиран багаж при една от предишните промени в багажната политика на лоу-кост авиокомпаниите.

easy намали флота от близо 250 самолета до около 170 в средата на 2020

Очакваните цени за новата услуга ще варират от EUR 7 за по-късите отсечки до EUR 29 за дългите полети. Пътниците, които резервират полети след 10 февруари ще трябва да се съобразяват с новите условия за багаж.

През ноември 2020 easyJet обяви първата си годишна загуба в 25-годишната история на авиокомпанията. За финансовата година до 30 септември превозвачът е на червено с 1.27 милиарда паунда, като загубите продължават да се трупат и в последното тримесечие на годината.

Easy очаква да посрещне новата 2021 с едва 20% от капацитета си по редовните линии.

Свързани теми

Предишна публикация
EASA сертифицира товарния ATR-72-600
Следваща публикация
Ryanair с първа твърда поръчка за MAX
55 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Норвегия отказа помощ на Norwegian

Норвегия отказа да добави още финансова помощ за лоукост авиокомпанията, която е в голямо затруднение…
Меню