FAA поиска нови проверки на Boeing

36 прочитания

Федералната въздухоплавателна администрация в САЩ издаде нова директива, засягаща самолетите Боинг 787 Dreamliner.

Директивата за годност на самолетите, която ще влезе в сила от 3 юни 2019 ще включва проверки на някои части на машините, като например елероните и елеваторите /хоризонталния стабилизатор/.

FAA обяви, че решението за нови проверки е предизвикано от съобщения за изтичане на хидравлична течност в елерони и елеватори в следствие от удар на гръмотевици.

Операторите на 787 са посъветвани да проведат детайлни инспекции на контролните системи за задействане на елероните и елеваторите /aileron and elevator power control units, PCUs/.

Миналата седмица New York Times написа, цитирайки вътрешни мейли, федерални доклади и корпоративни документи, че откритият преди 10 години завод в Южна Каролина, е бил засегнат от „негодна продукция” и „слаб контрол”, което би могло да повдигне въпроси около безопасността на 787 Dreamliner и доверието на производителя като цяло.

В съобщението се казва, че Boeing изисквал работниците да работят по-бързо и с извънредни смени, за да се спазва графикът.

„Приемаме новата директива за всички модели 787 на Boeing”, съобщава FAA.

Решението на регулатора в САЩ бе обявено часове преди общото събрание на акционерите на Boeing, след което главният изпълнителен директор Денис Мюленбург говори за пръв път пред медиите след приземяването на световния флот на 737 МАХ.

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus удвои доставките на А320 за тримесечието
Следваща публикация
Кой иска Thomas Cook
36 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus представи A321XLR

Европейският консорциум Еърбъс представи на авиосалона в Бурже най-новия си модел – A321XLR от семейството…

LOT търси пилоти

Полската авиокомпания LOT обяви свободни места за втори пилоти на 787 Dreamliner, командири на Boeing…
Меню