United обяви най-масовите съкращения в 94-годишната си история

14 прочитания
Американската United Airlines официално потвърди на 29 август, че ще съкрати 2850 пилотски позиции, заради пандемията.

Това ще е най-масовата оптимизация на работни места в 94-годишната история на компанията при това в момент, когато американските авиокомпании тръгнаха устойчиво по пътя на възстановяването, но все още им предстои взимането на трудни решения, за да оцелеят.

Няколко дни по-рано и American Airlines обяви, че ще съкрати 19 000 работни места, от които поне 2000 пилоти. Очаква се подобен ход да предприеме и Delta в следващите дни или седмици, който ще засегне най-малко 1600 пилоти. За United това означава намаляване на летателния състав с поне 20%.

United Airlines погълна Continental Airlines през март 2013, за над $3 милиарда, за да образува втората по големина авиационна група в САЩ.

United Airlines погълна Continental Airlines през март 2013, за над $3 милиарда, за да образува втората по големина авиационна група в САЩ.

Пилотския съюз на Юнайтед определени решението, като „трагично“ и допълни, че другите авиокомпании поне са предложили схема за доброволно освобождаване.

Според вицепрезидента на Юнайтед и директор на летателните операции Брайън Куигли съкращенията имат за цел да запазят дълготрайната ликвидност на компанията и да я задържат в играта.

Преговорите с профсъюзите се проточиха и доведоха до ожесточена полемика, докато изкачваха окончателното решение на американското правителство относно отпускането на финансова помощ за американския авиационен сектор, която се оказа недостатъчна.

Свързани теми

Предишна публикация
Големите авиокомпании в САЩ свалиха таксата за промяна в билета
Следваща публикация
Чешки превозвачи искат защита от фалит
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air Abu Dhabi – вече официално

Унгарският нискоразходен гигант Wizz Air обяви, че е сключила окончателно споразумение с партньора си Abu Dhabi…

Air China поръчва още 20 А350

Китайският национален превозвач Air China обяви, че ще поръча още 20 броя A350-900 от Airbus.…
Меню