United обяви най-масовите съкращения в 94-годишната си история

15 прочитания
Американската United Airlines официално потвърди на 29 август, че ще съкрати 2850 пилотски позиции, заради пандемията.

Това ще е най-масовата оптимизация на работни места в 94-годишната история на компанията при това в момент, когато американските авиокомпании тръгнаха устойчиво по пътя на възстановяването, но все още им предстои взимането на трудни решения, за да оцелеят.

Няколко дни по-рано и American Airlines обяви, че ще съкрати 19 000 работни места, от които поне 2000 пилоти. Очаква се подобен ход да предприеме и Delta в следващите дни или седмици, който ще засегне най-малко 1600 пилоти. За United това означава намаляване на летателния състав с поне 20%.

United Airlines погълна Continental Airlines през март 2013, за над $3 милиарда, за да образува втората по големина авиационна група в САЩ.

United Airlines погълна Continental Airlines през март 2013, за над $3 милиарда, за да образува втората по големина авиационна група в САЩ.

Пилотския съюз на Юнайтед определени решението, като „трагично“ и допълни, че другите авиокомпании поне са предложили схема за доброволно освобождаване.

Според вицепрезидента на Юнайтед и директор на летателните операции Брайън Куигли съкращенията имат за цел да запазят дълготрайната ликвидност на компанията и да я задържат в играта.

Преговорите с профсъюзите се проточиха и доведоха до ожесточена полемика, докато изкачваха окончателното решение на американското правителство относно отпускането на финансова помощ за американския авиационен сектор, която се оказа недостатъчна.

Свързани теми

Предишна публикация
Шьонефелд става част от новото летище Берлин Бранденбург
Следваща публикация
Сериозен инцидент с Boeing 767 на Omni Air в Букурещ
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Снимките на 2017

Снимките на 2017  показват някои от събитията, свързани с развитието на авиацията в България или…
Меню