Гетуик залага на Южна Америка

44 прочитания

Новите марштути на Гетуик за Южна Америка ще са от жизненоважно значение за британската икономика след Brexit, каза директорът на летището.

През лятото няколко нови авиокомпании откриха нови маршрути, включително до Бразилия и Аржентина.

Над 101000 пътници летяха по новите линии до Рио де Жанейро и Буенос Айрес в последните 6 месеца. Това е 2,3% ръст на пътниците по дълги полети.

Освен това през лятото бе публикуван и генералния план за ръст в следващите години, включително използването на резервната писта като втора писта за увеличение на капацитета.

„С отварянето на нова глава за Обединеното кралство на глобалната сцена, новите връзки, създадени до ключови пазари като Южна Америка ще бъдат критично важни за икономиката и националната идентичност на страната”, каза директорът на Гетуик Стюарт Уингейт.

Лондон Гетуик. Снимка: Летище Гетуик

Лондон Гетуик. Снимка: Летище Гетуик

Второто най-голямо летище във Великобритания за половин година обслужи 27 милиона пътници,  които донесоха 5,6% ръст на печалбата до 541 милиона паунда.

Вторият най-голям акционер в Гетуик проучва продажбата на останалите си дялове по-малко от година след като френската Vinci пое контрола над летището /50% за 2,9 милиарда паунда през 2018г/.

Свързани теми

Предишна публикация
Смарт ежедневие на Терминал 2 на летище Мюнхен
Следваща публикация
ЕК може да разреши пазар на слотове
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сбогом, Air Berlin!

27 октомври 2017, 21:46 – на летище Тегел в Берлин каца последният полет на Air…

easyJet стъпи на Тегел

easyJet отпразнува първия си полет от базата си на летище Тегел на 5 януари 2018…
Меню