Смарт ежедневие на Терминал 2 на летище Мюнхен

11 прочитания

Изложбата Smart Living на ниво 4 на Терминал 2 на мюнхенското летище до 31 януари 2020 показва защитено, но смарт лично пространство, високоскоростни комуникационни канали и иновативен дизайн.

Летище Мюнхен. Снимка: Авиофорум.

Летище Мюнхен. Снимка: Авиофорум.

Проектът за устойчиво развитие UPSIDE цели създаването на самоиздържаща се общност в Аугсбург. Зоната е без коли, жилищните сгради са построени от местни материали с оранжерии на първия етаж и зеленина, която расте по покривите и стените.

Изложбата на Bayern Design показва най-новите приложения в областта на интелигентните къщи – интернет на нещата в устойчиви общности и домове.

Летище Мюнхен. Снимка: Авиофорум.

Летище Мюнхен. Снимка: Авиофорум.

Проектът е разработен от иновативния хъб на летище Мюнхен – LabCampus.

Четете още за летището с видео.

LabCampus е проект в рамките на развитието на ИТ услугите на летището, което предпочитат да осигуряма само възможно най-много дейности, вместо да аутсорсва, каквато е американската практика.

В програмата му се предвижда до 2030г. да стана въглеродно неутрално с LED осветление, намаляване на шума и емисиите, включително от отоплението на терминалите.

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Коледен базар на летище Мюнхен
Следваща публикация
Гетуик залага на Южна Америка
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

easyJet стъпи на Тегел

easyJet отпразнува първия си полет от базата си на летище Тегел на 5 януари 2018…

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню