Три лъва на борда на Pilatus PC-12

192 прочитания

Три лъва от Калахари бяха пренесени на борда на едномоторен PC-12 между два резервата в Африка.

Лъвовете от Калахари са известни, като най-големите представители на семейството в Африка. Лъвът Калахари е под-вид на водещия представител на семейство котки, заради адаптирането му към условията на пустинята Калахари.

Сега, трима представители на този вид, всеки с тегло от над 200кг, бяха част от специална въздушна операция за увеличаване на генетичното разнообразие и намаляване на суб-разделението на под-видове сред популацията от лъвове в Африка.

Екипът на д-р Фрейзър упоява животните предварително, за да не се стресират допълнително от полетните условия

Трите големи котки бяха пренесени на борда на сравнително малък едномоторен турбовитлов Пилатус PC-12 от резервата Камаб Калахари в Намибия до резервата Мабула, с помощта на пилота Мено Парсънс. Също на борда е качен и д-р Анди Фрейзър, който се грижи за здравословното състояние на упоените за полета животни.

Двата мъжки лъва и една лъвица могат да се съберат само в това положение в малкия Пилатус

Лъвовете от Калахари живеят на по-малки, компактни и разпръснати групи, за разлика от повечето африкански лъвове, които се събират на големи формации в различните места. Заради адаптирането им към условията в Калахари, те се отличават с по-големи лапи, издължени тела и стави и издържливост да прекосяват значително по-големи разстояния.

Животните са пристигнали в отлично здраве след около час и половина във въздуха и ще останат под наблюдение в следващите месеци, докато напълно се адаптират към новата си среда на обитание.

Свързани теми

Предишна публикация
Alaska Airlines влезе официално в алианса One World
Следваща публикация
Боинг възобнови доставките на 787
192 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Hyundai и Uber показаха своя eVTOL

Двете компании представиха на CES2020 новото си партньорство за летящо такси eVTOL, което трябва да…

Да докажеш, че си бил на борда

Френски съд обяви онлайн чекирането за недостатъчно доказателство за присъствие на борда на самолета. Решението…
Меню