Три лъва на борда на Pilatus PC-12

195 прочитания

Три лъва от Калахари бяха пренесени на борда на едномоторен PC-12 между два резервата в Африка.

Лъвовете от Калахари са известни, като най-големите представители на семейството в Африка. Лъвът Калахари е под-вид на водещия представител на семейство котки, заради адаптирането му към условията на пустинята Калахари.

Сега, трима представители на този вид, всеки с тегло от над 200кг, бяха част от специална въздушна операция за увеличаване на генетичното разнообразие и намаляване на суб-разделението на под-видове сред популацията от лъвове в Африка.

Екипът на д-р Фрейзър упоява животните предварително, за да не се стресират допълнително от полетните условия

Трите големи котки бяха пренесени на борда на сравнително малък едномоторен турбовитлов Пилатус PC-12 от резервата Камаб Калахари в Намибия до резервата Мабула, с помощта на пилота Мено Парсънс. Също на борда е качен и д-р Анди Фрейзър, който се грижи за здравословното състояние на упоените за полета животни.

Двата мъжки лъва и една лъвица могат да се съберат само в това положение в малкия Пилатус

Лъвовете от Калахари живеят на по-малки, компактни и разпръснати групи, за разлика от повечето африкански лъвове, които се събират на големи формации в различните места. Заради адаптирането им към условията в Калахари, те се отличават с по-големи лапи, издължени тела и стави и издържливост да прекосяват значително по-големи разстояния.

Животните са пристигнали в отлично здраве след около час и половина във въздуха и ще останат под наблюдение в следващите месеци, докато напълно се адаптират към новата си среда на обитание.

Свързани теми

Предишна публикация
Alaska Airlines влезе официално в алианса One World
Следваща публикация
Боинг възобнови доставките на 787
195 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пътниците искат биометрика

Повечето пътници са готови да използват един биометричен документ при пътуване. Личните данни ще бъдат…

Turkish иска да расте в Африка

Африканският континент остава приоритет на Turkish Airlines, каза пред журналисти Тункай Еминоглу, вицепрезидент Продажби на…
Меню