С Eurowings от София до Дюселдорф и Щутгарт

145 прочитания

Eurowings стартира два нови маршрута от летище София – до Щутгарт и Дюселдорф, с възможност за връзка с мрежата на авиокомпанията до 213 летища в 66 страни.

Lufthansa Group, част от която е Eurowings, гледа на България като на стратегически пазар в региона, каза генералният мениджър Продажби за нашата страна Зиeд Геблауи на 28 октомври, когато пристигна първия полет от Дюселдорф. От 28 октомври 2019 всеки понеделник, четвъртък и събота Eurowings ще лети нонстоп от София до Дюселдорф, а от 27 октомври 2019 лети всеки вторник и неделя между София и Щутгарт.
Двете линии се обслужват от Airbus А319 със 144 места.

Eurowings, летище София. Снимка: Летище София

Eurowings, летище София. Снимка: Летище София.

Първият полет Дюселдорф-София с Airbus A319-132 D-AGWY на Eurowings беше посрещнат в София с традиционния воден салют. Билети от България вече се продават на сайта на Eurowings и за ноември към датата на публикацията струват 40 евро в едната посока с до 8 кг кабинен багаж.

Това е втори опит на Lufthansa Group да свърже София с Дюселдорф, след като за няколко години линията се поддържаше от Lufthansa Regional, но беше прекратена през 2014 година. Дюселдорф е третото по големина летище в Германия и освен сериозен европейски трафик обслужва интерконтинентални дестинации, част от които са полети на Eurowings до Ню Йорк, Маями, Тампа, Хавана, Пунта Кана, Бангкок и други целогодишни и сезонни дестинации на 3 континента.

Към момента групата Eurowings Group, която обединява едноименната авиокомпания, Germanwings и Brussels Airlines разполага с над 200 самолета, повечето от които от семейството А320 и 11 широкофюзелажни самолета А330, повечето от които са взети на лизинг от немското подразделение на Sun Express.

През уебсайта на Eurowings може да се резервират трансферни полети от София до 10 летища в Германия и 31 в Европа. Интерконтиненталните трансфери не са достъпни директно през онлайн платформата, но Зиед Геблауи ни увери, че такива полети могат да бъдат резервирани през агентите на авиокомпанията в България и скоро ще са достъпни онлайн през популярните онлайн ритейлъри на самолетни билети.

Eurowings Airbus A319, летище София. Снимка: Авиофорум.

Eurowings Airbus A319, летище София. Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Norwegian преговаря за лизинг на 40 Суперджета
Следваща публикация
Летищата Варна и Бургас обявиха зимното разписание
145 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню