Air Italy се отказва от 787 в полза на А330

101 прочитания

Италианският превозвач Air Italy, който наскоро влезе в код-шеър споразумение за вътрешните и трансатлантическите си полети с България Ер, се отказва от плановете си да вземе Boeing 787 Dreamliner за сметка на разширяване на съществуващия флот от А330-200, взет на лизинг от Qatar Airways.

Както сподели Главния изпълнителен директор на авиокомпанията Росен Димитров, решението е продиктувано от забавянето на доставките на 787, които биха забавили и динамичния растеж на Air Italy през изминалата година. Новите А330-200 ще попълнят флота през тази и следващата година и също ще бъдат взети на лизинг от миноритарния собственик Катар Еъруейз.

Air Italy използва оригиналната конфигурация на самолетите на Qatar в две класи с 228 + 24 места

Air Italy използва оригиналната конфигурация на самолетите на Qatar в две класи с 228 + 24 места

По думите на Димитров, фокусът на авиокомпанията сега е върху растежа на интерконтиненталния пазар с редовни и сезонни линии, които отговарят напълно на профила на А330. Новите самолети ще започнат да пристигат в Италия, когато Катар започне да получава забавените си 787-9 от Боинг, което ще се случи вероятно през втората половина на годината.

Досега Боинг са доставили 641 Дриймлайнъра от поръчаните общо 1441 самолета от всички модификации. Поръчаните 787-9 са 389.

снимки: Air Italy & Qatar Airways

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar опростява флота. Отказва 737 MAX
Следваща публикация
Airbus става най-големият самолетостроител в света
101 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Hainan Airlines ще лети до Белград

Най-бързо развиващата се китайска авиокомпания Hainan Airlines получи разрешение за стартиране на полети по маршрута…
Меню