Boeing вече складира MAX-ове на паркинга за служители

81 прочитания

Boeing вече сериозно се затруднява с намирането на свободни места по перона за паркиране на недоставените самолети от семейството 737 МАХ. Доставките на новия самолет са преустановени, заради двете фатални катастрофи в Индонезия и Етиопия, но производството не спира.

Въпреки намалените темпове на производство, сега компанията е изправена пред нов, при това сериозен проблем – свършиха местата за паркиране на новопроизведените машини. А този проблем трябва да бъде решен незабавно. След като изпрати част от самолетите в Сан Антонио и Мозес Лейк в Аризона, сега Боинг взе и нестандартно решение за увеличаване капацитета на собственото си летище край фабриката в Рентън. Там самолетите вече се паркират и директно върху местата за автомобили на паркинга за служители.

Препълненият перон в Рентън, Вашингтон

Препълненият перон в Рентън, Вашингтон

Междувременно загубата на корпорацията за тримесечието надхвърли 1 милиард долара, като съществена част от разходите отиват и за съхранението на недоставените самолети. Американската Федерална авиационна администрация забрани всички полети със 737 МАХ, с изключение на такива за тестове, техническа поддръжка и пребазиране.

снимки: Boeing

Свързани теми

Предишна публикация
И Turkish полетя с Dreamliner
Следваща публикация
Трите препоръки на IATA към Гърция
81 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи 737 MAX за Air China

Air China посрещна първия си Boeing 737-8 MAX 8. Китайският национален превозвач е първи в…
Меню