Air Serbia готви масирана експанзия

62 прочитания

Air Serbia се готви да обяви и стартира 21 нови маршрута през следващите два месеца, 18 от които ще оперират целогодишно, а само 3 ще бъдат сезонни, съобщават местни медии.

На 10 май превозвачът подписа дългоочакван договор за стартиране на 12 субсидирани маршрута от летище Константин Велики в Ниш. По силата на договора вторият по големина сръбски град ще бъде свързан със седем държави – 6 в Европейския съюз и Черна Гора. Първите 6 държави ще бъдат свързани от 15 юли, като пълното разписание по дестинациите ще се разгърне до 1 август 2019. По отношение на Черна Гора предстои изпълнението на последната административна процедура, която задържа процеса, след което ще стартират и полетите до Тиват.

Подписването на споразумението за субсидирани полети между Air Serbia и правителството

Подписването на споразумението за субсидирани полети между Air Serbia и правителството

Междувременно стана ясно, че Air Serbia ще има нужда от допълнителни самолети, за да поддържа интензивното си лятно разписание. Превозвачът вече е подписал договор за мокър лизинг на един Bombardier CRJ-900 от Nordica, с който ще оперира от юни до октомври по избрани маршрути от Белград до Дубровник, Дюселдорф, Хамбург, Хелзинки, Киев, Прага, Щутгарт, Солун, Виена и Цюрих. През следващите месеци се очаква авиокомпанията да вземе още самолети на мокър лизинг.

Air Serbia обяви и други новости в разписанието, като стартиране на допълнителни седем полета до Лондон-Хийтроу от 11 май, с което общата честота по маршрута става 16 седмично. Въвежда се и нова система, благодарение на която пътниците в икономична класа ще могат да наддават за ъпгрейд до Бизнес класа по всички полети на авиокомпанията, които предлагат бизнес салон на борда. Колкото по-висока е офертата, толкова по-голям е шансът за пътника да пътува Бизнес класа.

Новите полети включват дестинациите от Белград до Барселона, Кайро, Хелзинки, Киев, Краснодар, Мадрид, Ница, Риека и Задар, както и от Ниш до Баден Баден, Болоня, Будапеща, Франкфурт Хан, Фридриксхафен, Гьотеборг, Хановер, Любляна, Нюрнберг, Рим, Залцбург и Тиват.

снимки: Air Serbia

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing призна за дефекти в симулаторите
Следваща публикация
Qatar опростява флота. Отказва 737 MAX
62 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню