737 MAX на Southwest с аварийно кацане в Орландо

20 прочитания

Самолет Boeing 737 MAX 8 на американския лоу-кост превозвач Southwest Airlines, който е най-големия клиент на този тип в Северна Америка, е предприел аварийно кацане малко след излитането си от летището в Орландо на 26 март. Машината се е приземила успешно.

От американската агенция за авиационна безопасност FAA обявиха, че проблемът е бил в двигателите и не е свързан със системата MCAS, за която се предполага, че е сред основните причини за двете фатални катастрофи с този тип самолети от последните 6 месеца.

FAA нареди на всички оператори да приземят своите 737 МАХ в началото на месеца, присъединявайки към световната забрана за полети с този тип. Според директивата на FAA авиокомпаниите не могат да изпълняват полети с пътници с тези самолети до второ нареждане. Боингът на Southwest е изпълнявал полет за пребазиране към Викторвил, Калифорния, където авиокомпанията е паркирала своите 737 МАХ до уточняване на причините за двете катастрофи.

Говорител на Southwest потвърди, че самолетът не е имал проблеми с управлението и контрол на полета, свързани със системата за Подобряване на маневрените характеристики MCAS.

снимка: Southwest Airlines

Свързани теми

Предишна публикация
Русия ограничава покупките на Boeing и Airbus
Следваща публикация
Разследването на 737 МАХ ще отнеме време
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair и EasyJet спират всички полети

Нискоразходните гиганти Ryanair и EasyJet – двете най-големи авиокомпании в сектора в Европа приземяват окончателно…

Turkish се оглежда за Boeing 747-8

Turkish Airlines води преговори с Boeing за евентуалното придобиване на 8 самолета Boeing 747-8. Информацията…
Меню