Първи самолет за немското крило на CargoLogic

54 прочитания

Немското подразделение на карго-превозвачът CargoLogic получи първият си самолет – товарен Боинг 737-400F. Авиокомпанията все още няма валиден лиценз за авиационен оператор, но се надява да получи скоро такъв от немските власти.

Самолетът, с регистрация D-ACLG (msn: 28867) пристигна в Лайпциг – най-големия карго-хъб в германия, от Джаксънвил, САЩ, като прелетя през Гандер, Канада и Глазгоу, Шотландия. Той ще бъде последван от още два самолета от същия тип, които все още са в процес на конвертиране от пътническа в карго версия в Келоуна, Британска Колумбия, Канада.

И трите самолета са взети на лизинг от VX Capital Partners.

Изпълнителният директор на CargoLogic Germany Улрих Огиерман добави, че авиокомпанията, която е подразделение на руския карго-гигант Волга-Днепр Груп, ще придобие поне три от огромните самолети Ан-124 Руслан от компанията-майка, с които ще оперира от Германия.

Навлизането на оператора ще размести плоскостите на наситения европейски карго-пазар, в който ключова роля играе и българската Cargo Air, оперираща с 11 самолета от същия тип – конвертирани Боинг 737-400 и -300.

снимка: CargoLogic Germany

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Ла Гуардия в Ню Йорк затваря заради Тръмп
Следваща публикация
Airbus започна строеж на завод за А220 в САЩ
54 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи А321neo за Wizz

Самолетът, който трябва да „промени играта“ за Wizz Air и нейните конкуренти в нискоразходния сектор,…
Меню