Гетуик затвори заради дронове

12 прочитания

Дронове затвориха летище Гетуик на 20 декември, след като директорът му каза, че не е безопасно полетите да се подновят. По-рано на 19 декември вечерта летището бе затворено за кратко, а след това отново полетите се подновиха, съобщи Ройтерс.

Летището обяви, че билетите за 20 декември ще бъдат презаверени за 21 декември или също могат да се използват без допълнителни разходи от Лутън.

Британската полиция започна разследвате заедно с летището на използването на дронове край Гетуик. „Обществената сигурност е най-важна и ще вземем всички мерки, които са на разположение, за да спрем подобни действия. Няма признаци за терористичен акт”, написа полицията в Съсекс в Туитър.  

Британските авиационни власти /CAA/ обявиха, че пътниците, засегнати от отмяната на полетите на Гетуик може да нямат право на компенсация.  

„Според регулация EU261 пътниците, които не желаят да летят, трябва да се обърнат към авиокомпанията си. Тези, които искат да летят, трябва да се обърнат към авиокомпанията, за да разберат какви възможности има. В така създалата се ситуация на летище Гетуик, Агенцията за гражданска авиация смята събитието за извънредно обстоятелство.

При такива обстоятелства авиокомпаниите не са длъжни да плащат на пътниците, засегнати от смущенията”.
Снимка: Летище Гетуик.

Свързани теми

Предишна публикация
737MAX на Norwegian каца аварийно в Иран
Следваща публикация
Air France назначи първата жена CEO в историята си
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Да докажеш, че си бил на борда

Френски съд обяви онлайн чекирането за недостатъчно доказателство за присъствие на борда на самолета. Решението…
Меню