Airbus мисли за автоматизация и роботи

15 прочитания

Новият президент на Airbus каза, че новата дигитална технология би трябвало да промени самолетните заводи в близките години, като позволи по-висока производителност и предизвика значителна промяна в разходите за проучвателна и развойна дейност за новото поколение производство.

Гийом Фор, който пое поста начело на самолетостроителното подразделение на Airbus през февруари 2018 каза, че компанията скоро отваря нова производствена линия в Хамбург, Германия.

Заводът ще има повече автоматизация и повече роботи отпреди.

Изявлението бе направено пред Ройтерс. То показва пренасочване на вниманието на производителя към повишаване на конкурентноспособността и производителността вместо към продажбите.

В интервюто за агенцията Форе каза още, че Airbus все още не е готов да вземе решение по увеличение на производството на тяснофюзелажните самолети до 70 или повече на месец и че осигуряването на сегашните планове за производство е основен приоритет на фона на недостига на двигатели.

Снимка: Airbus.

Свързани теми

Предишна публикация
Продават се два A380 на части
Следваща публикация
737Mах празнува първи рожден ден
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

Панорама от Марс

NASA публикува панорамно видео от Марс, съставено от снимки, направени от Вера Рубин Ридж в…
Меню