Turkish Airlines с 15% ръст на пътниците от началото на 2018

11 прочитания

Turkish Airlines обяви за април рекордно ниво на затоварване за първото тримесечие от 83,2% и 15% ръст на пътниците до 6,4 милиона.

Авиокомпанията, която е член на Star Alliance успя да привлече с 30% повече пътници по международните линии. Така направи Истанбул важен хъб и повиши интереса към туристическата дестинация Турция на фона на конкуренцията на Emirates, Qatar Airways и Singapore Airlines глобално и Lufthansa – за Европа.

След подобряване на отношенията между Турция и Русия и падането на ограниченията за работа на руска територия Turkish Airlines отвори нова линия този месец, до Краснодар.

turkish-flight-center-avioforum

 

В духа на разрастването си и увеличения брой на самолетите на Turkish, които трябва да станат 500 до 2023, авиокомпанията ще обучи 1000 пилоти през 2018.

През май турската преса съобщи за намерението на превозвача да влезе в контакт с всички училища за пилоти и да предложи обучение за пилоти, като предложи след това работа на най-добрите.

turkish-flight-simulator-avioforum

Академията за пилоти на Turkish Airlines на летище Ататюрк в Истанбул ще наеме още местни и чуждестранни инструктори. Ще въведе специални програми от 14 месеца, които в момента се използват от British Airways и Lufthansa, за да може да обучава повече пилоти всяка година. Ще се въведе електронно обучение и по-интензивно използване на флайт симулаторите.

От 2018 Академията на Turkish Airlines вече използва новата си сграда на Ататюрк.

Снимки: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова птица в небето – Air Belgium
Следваща публикация
Ryanair с 10% ръст на печалбата въпреки кризата
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню