Без хамстер на борда

87 прочитания

Spirit Airlines накарали пътничка да изхвърли хамстера си в тоалетната на самолета, съобщават американски водещи издания.
Според USA Today адвокатът на студентката, която твърди, че стюардите на Spirit са я накарали да изхвърли домашния си любимец е много тъжна, но си е намерила нов хамстер.

 

Белън Алдекоса твърди, че „нямала друг избор“, след като й обяснили, че или трябва да слезе, или да изхвърли нещастното животинче.
Алсеркоса твърди още, че преди да купи билета си за полета през ноември от Балтимор за Форт Лодърдейл, Флорида проверявала за условията на превоз на животни.
От правилата за превоз на животни на борда на американската Sprit Airlines става ясно, че пътниците могат да вземат в кабината домашен любимец по вътрешни полети. Авиокомпанията изброява: домашно куче, домашна котка, малки птици.

Хамстерът бил подкрепящо животно за студентката, която страдала от доброкачествено образувание.
Авиокомпанията твърди, че служителката, която е потвърдила, че животното може да се вози на борда, е сбъркала.
Подкрепящите животни /emotional-support animals/ и правото на пътниците да ги вземат в кабината по време на полет са все по-голям проблем за авиокомпаниите.
Наскоро американските авиокомпании United и Delta ревизираха правилата си и въведоха по-стриктен контрол.

Промяната на правилата на Unitеd съвпадна с инцидент от 28 януари, при който превозвач отказа да качи в кабината пауна Декстър в полет от Нюарк до Лос Анджелис, въпреки че за птицата бил купен втори билет.

Снимка: Spirit Airlines

Свързани теми

Предишна публикация
Аерофлот засилва контрола на ръчния багаж
Следваща публикация
Aegеan готви сделка за 5,5 млрд
87 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

AtlasGlobal фалира

Регулаторът в гражданската авиация на Турция потвърди, че Global Atlas е прекратил полети и е…
Меню