Starling Jet е хибрид с вертикално излитане

21 прочитания

Британският стартъп Samad Aerospace показа на авиосалона в Сингапур модел на хибриден самолет с вертикално излитане и кацане.

Предполага се, че Starling Jet ще може да превозва до 10 пътници на разстояние от 2400 километра със скорост 740 км в час.

Самолетът е с 3 двигателя и дело на серийния предприемач от Великобритания Сейед Мосени, чийно екип работи по проект аот 6 години.
Мосени каза, че британското правителство е обещало подкрепа за идеята.

Samad Aerospace планира да покаже прототипа през март 2019 и да завърши сертификациите до 2024.

Samad Aerospace на Сейед Мосени е базирана в технологичния парк Кранфилд. Досега е инвестирал 6, 3 милиона щатски долара в проекта си. Очаква общите му разходи за извеждане на самолета на пазара да достигнат 126 милиона долара.

Samad планира да създаде партньорски технологични центрове в Азия и Европа, за да завърши разработката, включително Малайзия, Сингапур и Хонконг.

Самолетът ще бъде пилотиран, но и силно автоматизиран и „всеки с над 20 часа обучение“ ще може да го управлява, каза Мосени.

 

Снимка: Сайед Мосени.

Свързани теми

Предишна публикация
Honda Jet гледа към Китай
Следваща публикация
Битката за пилоти: бизнес авиацията vs авиокомпаниите
21 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню