175 нови 737-MAX за FlyDubai

155 прочитания

Boeing и flyDubai сключиха най-голямата сделка за самолети за средни разстояния в историята на близкоизточната авиоиндустрия. Договорът е за 175 машини от семейството 737-MAX, като авиокомпанията ще получи различни модификации, с които да оптимизира настоящата и бъдещата си мрежа. Сделката включва опции за допълнителни 50 самолета, като общата й стойност е за над $27 милиарда. Намерението да инвестира в разширяване и модернизиране на флота си с боингите от ново поколение авиокомпанията заяви още по време на авиошоуто в Дубай през ноември. Намерението на flyDubai, е да продължава да лети само със самолети от семейството 737, с което си гарантира оперативна съвместимост на машините, намаляване на разходите по поддръжка и оптимизиране на разписанието. Договорът включва всички настоящи модификации от MAX семейството, които включват моделите MAX8, MAX9 и MAX10.

flyDubai оперира само с Боинги, като първата поръчка за MAX сериите е от 2013 година за 75 машини, 5 от които вече са доставени и това е един от първите оператори на този тип в света. Поръчките за MAX са вече за  над 4200 самолета, а само за 2017 бяха поръчани 640 машини нето.

снимки: Boeing & flyDubai

FlyDubai_Exteriors

FlyDubai_Exteriors

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

FlyDubai_737_MAX_Delivery_Seattle

Свързани теми

Предишна публикация
София-Одеса със самолет
Следваща публикация
Boeing и Embraer преговарят за сливане
155 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Японският Air Force One отвътре

В продължение на над три десетилетия двойка Боинг 747-400 превозват японските министър-председатели и императорското семейство…

A330-800 полетя за първи път

Новият и най-малък член на семейството А330neo реализира първия си полет, с което стартира и…

Да докажеш, че си бил на борда

Френски съд обяви онлайн чекирането за недостатъчно доказателство за присъствие на борда на самолета. Решението…
Меню