Boeing и Embraer преговарят за сливане

15 прочитания

Американският гигант Boeing е в преговори за придобиване на бразилския производител Embraer. Компаниите очакват решението на правителството на Бразилия, което може да наложи вето на продажбата или да одобри сделката. Boeing и Embraer потвърдиха, че преговарят „за потенциално сливане, основата на което се договаря“.

Перлата в короната на бразилската индустрия вече си сътрудничи от години с Boeing в областта на военната авиация. Двата производителя правят военния транспортен КС-390.

Евентуално обединение на производствата би могло да даде на Boeing възможност да се конкурира със CSeries на Bombardier, в които конкурентът му Airbus се съгласи да купи дял.

Airbus сключи сделката след като бъдещето на проекта за CSeries бе поставено под въпрос от претенциите на Boeing, че базираната в Монреал Bombardier би могла да се възползва от канадски субсидии, за да продава самолети на Delta Airlines на по-ниски цени.

Boeing нарече сделката „съмнителна“, но явно няма угризения да я повтори, при това в по-голям мащаб, защото пазарната оценка на Embraer беше около 3,7 милиарда щатски долара преди новината за преговорите.

 

Свързани теми

Предишна публикация
175 нови 737-MAX за FlyDubai
Следваща публикация
Снимките на 2017
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Шереметиево откри терминал С

Московското летище Шереметиево /SVO/ откри реконструирания Терминал С с полета на Аерофлот Хелзинки-Москва на 17…
Меню