София-Одеса със самолет

124 прочитания

България Ер стартира нова редовна линия София-Одеса, съобщи летището в украинския  град.

На 22 декември българска делегация посети украинския град на борда на LZ-VAR на България Ер.

Полетите до черноморското пристанище в Украйна ще засилят бизнес връзките и туризма между двете страни, съобщи правителството.

В момента от България до Одеса се минават 4-5 гранични пункта при пътуване с автобус и новата линия ще предложи значително по-бърза и комфортна връзка.

Според сайта на летището в Одеса маршрутът стартира на 29 декемви 2017.

Полетът на България ер с Е190 е записан за петък с час на излитане от София 19:05 и час на кацане в Одеса 20:30. Обратният полет е посочен отново в петък за час на излитане от Одеса 21:20 и час на пристигане в София 22:40.

Според разписанието на летище Одеса периодът за изпълнение на полета е 29 декември 2017-23 март 2018.
В момента до Одеса летят Pegasus, Lot, Austrian, Belavia и други.

От юни турската Pegasus лети от Одеса до Анкара 4 пъти седмично, а от 27 ноември FlyDubai увеличи честотите си от Одеса от 3 на 5 полета седмично. От юли украинската YanAir започна полети до Тел Авив 2 пъти седмично. Полската Lot увеличи честотата си от Варшава до 14 полета седмично.

Летището в Одеса са разширява

Международното летище в Одеса не планира да спира работа във връзка с началото на строителството на нова полоса за излитане и кацане, съобщава сайта на аеропорта. Проектът е за 50 милиона евро и предвижда писта с дължина 2800 метра, III категория ICAO, която ще може и ще може да приема по-тежки самолети, включително Boeing 767. През септември 2017 бе пуснат в експлоатация първия етап от новия терминал на летище Одеса.

„Според утвърдения проект за реконструкция и сторителство не се предвиждат каквито и да било експлоатационни ограничения в работата на действащата полоса за излитане и кацане или нейното затваряне“, съобщава летище Одеса.

През 2017 по данни на летището в Одеса са били пуснати 4 нови маршрута и обслужени 6700 полета.

На 23 октомври летището послещна милионния си пътник, с което отбелязва ръст на трафика спрямо 2016, когато същото постижение бе регистрирано през декември.

 

Снимка: Авиофорум.

Свързани теми

Предишна публикация
Котка в кокпита
Следваща публикация
175 нови 737-MAX за FlyDubai
124 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Easyjet купи слотове на Thomas Cook

Слотовете на фалиралата британска авиокомпания Thomas Cook на Гетуик и в Бристъл бяха продадени на…
Меню