И Monarch Airlines е пред банкрут

9 прочитания

Петата по големина авиокомпания във Великобритания, Monarch Airlines е пред колапс, съобщават британски медии и допълват, че темата е била обсъждана и на последното заседание на правителството в Лондон. Източници от транспортното министерство потвърждават, че са в ход срещи за разработване на кризисен план, ако в близко бъдеще се наложи Monarch да прекрати операциите си незабавно.

От авиокомпанията, която оперира предимно чартърни полети до 5 континента, отказва коментар по темата. През 2017 превозвачът ще превози над 6 милиона пътници от базите си в Манчестър, Лондон-Гетуик, Лийдс, Бирмингам и Лутън. В същото време източници от авиокомпанията признават, че от няколко дни са в ход разговори за „цялостно преосмисляне“ на философията и операциите на превозвача. Същите източници твърдят, че Monarch е в преговори с други превозвачи, като EasyJet и Wizz Air, които потенциално да поемат вътрешноконтиненталните му полети.

Monarch разполага с флот от 35 самолета, с които лети до общо 43 дестинации. Централата е на летище Лутън край Лондон.

Във Facebook страницата си Monarch твърди, че продължава да изпълнява полетите си по график, а ATOL лицензът й, който дава на превозвача да изпълнява полети по пакетни туристически програми, е временно продължен, докато траят преговорите.

Иначе имат доста приятни клипчета за условията на превоз и правата на пътниците…

Свързани теми

Предишна публикация
Turkish с пет звезди от Асоциацията на пътниците
Следваща публикация
Qatar купи 49% от Meridiana
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Turkish се оглежда за Boeing 747-8

Turkish Airlines води преговори с Boeing за евентуалното придобиване на 8 самолета Boeing 747-8. Информацията…

Новите разработки на Stratolaunch

Stratolaunch е американска компания, основана от милиардера Пол Алън, като една от малкото частни инициативи…
Меню