flydubai с първи Boeing 737-MAX

94 прочитания

На официална церемония в Еверет Boeing предаде първия Boeing 737-MAX-8 на flydubai – първата авиокомпания в Близкия Изток, която ще лети с най-модерния Боинг в момента. Той е първият от общо 76 поръчани от превозвача, който разчита на флот изцяло съставен от 737-ци. В момента flydubai има 58 самолета Boeing 737-800 NG, с които оперира мрежа от 95 дестинации в 44 държави – от Русия на север, през Чехия на запад, Тайланд на изток и Танзания на юг.

flydubai планира инсталирането на доста модерни и широки пътнически кабини, като за low-cost оператор, в своите 737-MAX

flydubai планира инсталирането на доста модерни и широки пътнически кабини, като за low-cost оператор, в своите 737-MAX

Растежът на flydubai през последните девет години е забележителен, въпреки че авиокомпанията има и една катастрофа в Русия, за причините за която все още няма окончателно заключение, но се предполага че се дължи на преумора на пилотите. Наскоро авиокомпанията сключи широкомащабно споразумение за сътрудничество и съвместни операции с гиганта Emirates, по силата на което мрежите на двете авиокомпании ще бъдат синхронизирани така, че да предоставят повече възможности за трансферни полети до над 250 точки по света.

Boeing 737-MAX е най-бързо продаващият се самолет в историята на американския производител, като до момента има поръчки за над 3800 броя от 89 клиенти по света.

Свързани теми

Предишна публикация
easyJet ще лети от София до Единбург
Следваща публикация
Etihad с огромна загуба от $1.87 млрд. през 2016
94 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню