Bulatsa обяви рекорден брой обслужени полети в Бургас

69 прочитания

BULATSA, българското държавно предприятие Ръководство въздушно движение, отбеляза рекорден брой полети на летище Бургас. За едно денонощие, бургаските ръководители на полети са обслужили безопасно 272 полета, което е своеобразен рекорд за летищата в страната до момента.

Новият пътнически терминал на летище Бургас е препълнен през лятото. Скоро може да се наложи допълнително разширение, за посрещане на пътникопотока през летните месеци.

Новият пътнически терминал на летище Бургас е препълнен през лятото. Скоро може да се наложи допълнително разширение, за посрещане на пътникопотока през летните месеци.

Над България и на българските международни летища за 24 часа прелитат, кацат и излитат около 3000 въздухоплавателни средства. Бургаските ръководители на полети се справят изключетелно професионално и осигуряват експедитивно и безаварийно обслужване на трафика в най-натоварения ден за летищата в България – 18 юли. Летният период е сериозно предизвикателство за работата на черноморските летища, поради значително увеличения трафик от туристи. В този период летище Бургас често изпреварва международното летище в София по брой обслужени самолети и пътници дневно.

BULATSA обслужва прелитащия трафик над България и делигираното ни въздушно пространство над Черно море, както и на петте ни международни летища – София, Варна, Бургас, Пловдив и Горна Оряховица.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz без такси за ръчен багаж от 29 октомври
Следваща публикация
Emirates и flyDubai на път да се обединят
69 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

SAS получи първия си A350

Airbus достави на скандинавската авиокомпания SAS първия A350-900. SAS става най-новия оператор на широкофюзелажния икономичен…

Eurowings полита към Америка

Eurowings ще лети от Фракфурт и Мюнхен до Америка от следващото лято. Нискоразходната авиокомпания на…
Меню